RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB NOR taper aldri

Sist oppdatert:
DnB NOR og Svein Aaser viser kraftig resultatvekst i tredje kvartal. Mye av grunnen er at konsernet taper svært lite på utlån, og slik ventes det å fortsette.

DnB NOR fikk et resultat før skatt på 2.498 millioner i tredje kvartal, mot 1.885 i fjor. På forhånd ventet aksjeanalytikerne i snitt 2.247 millioner, ifølge en rundspørring gjort av nyhetsbyrået TDN Finans.

- DnB NOR holder stø kurs. Resultatene utvikler seg tilfredsstillende og arbeidet med å ta ut synergier i forbindelse med fusjonen følger planen. Hittil har vi oppnådd synergigevinster på 426 millioner kroner, sier konsernsjef Svein Aaser i en pressemelding.

Netto renter, som er differansen mellom innlån og utlån, ble 3.308 millioner, mot 3.509 millioner i fjor. Her var det ventet 3.293 millioner.

Noe av det mest positive med DnB NORs utvikling er de lave tapene på utlån. Konsernet tilbakeførte tapsavsetninger i kvartalet, slik at utlånstapene faktisk viser et positivt tall med 121 millioner kroner, mot minus 356 millioner samme kvartal i fjor.

DnB NOR venter fortsatt lave utlånstap fremover, fremgår det av kvartalstrapporten.

- Som følge av gunstige vilkår for næringslivet og lavt rentenivå ventes det at tap på utlån vil holde seg på et relativt lavt nivå i resten av 2004, selv om det fortsatt er knyttet usikkerhet til visse segmenter, spesielt innen fiskeoppdrett og relatert virksomhet, heter det i kvartalsrapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere