RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO til himmels på Irak

Sist oppdatert:
Dagens vinner er oljemyggen DNO, som er opp rundt 15 prosent etter at selskapet opplyste at det fant olje i Irak. Funnet er ekstremt stort, ifølge First Securities.

(NA24): Alt handler om DNO i morgentimene torsdag.

- Ekstremt mye
- De indikasjonene vi får fra meldingen, er at det kan være opptil 800 meter tykke reservoarer. Det er ekstremt mye, sier oljeanalytiker Martin Mølsæter i First Securities til TV 2 Nettavisen.

Tidligere torsdag opplyste DNO at selskapet har truffet på bevegelig olje i den første letebrønnen i Nord-Irak. Oljen ble funnet på et dyp på 350 meter i det første prospektive reservoarintervallet.

Brønnen planlegges boret videre i hele reservoarseksjonen, som kan være inntil 800 meter tykk, ifølge prognosen. Til sammenligning ligger tykkelsen på mellom 30 og 40 meter i Nordsjøen.

- Trolig kan det være flere hundre millioner fat olje i den øverste sonen, sier Mølsæter.

Må oppjustere estimater
- Potensialet i blokken er tidligere estimert til mellom en og to milliarder fat. Det blir for konservativt nå, avslutter Mølsæter.

DNO er opp 15,54 prosent til 44,60 kroner. Så langt er det omsatt DNO-aksjer for nærmere 600 millioner kroner.

Sjekk DNO-kursen her .

Oslo Børs stiger videre med 0,57 prosent torsdag til 327,79 poeng.

Resten av Europa er relativ flat torsdag. I London er FTSE-indeksen opp 0,03 prosent til 5.588,80 poeng, DAX-indeksen i Tyskland er ned 0,08 prosent til 5392,88 poeng og CAC-indeksen i Paris faller 0,13 prosent til 4.746,04 poeng.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24 .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere