RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollar til værs etter handelstall

Sist oppdatert:
Dollaren stiger markant etter at det for en gangs skyld var overraskende lite handelsunderskudd i USA.

Det amerikanske handelsunderskuddet falt uventet fra februar til mars. Underskuddet var 55,0 milliarder dollar i mars, mot 60,6 milliarder i februar.

På forhånd ventet makroanalytikerne i snitt et underskudd på 62 milliarder, ifølge Briefing.com, og dette ville da vært rekord. Mars-tallet er det laveste underskuddet siden september, og det største fallet fra en måned til en annen siden desember 2001.

Selv om det meste fortsatt tyder på at handelsunderskuddet i USA i år vil sette atter en ny rekord, så bidrog dagens tall til å styrke dollaren. En dollar koster klokken 14.55 norsk tid 6,31 kroner, mot 16,27 klokken 14.30, da tallene ble kjent.

Det amerikanske handelsunderskuddet, spesielt mot Kina og andre asiatiske land har vært blant de største bekymringene i internasjonal finans de siste årene. Underskuddet har økt og økt, og selv ikke en fallende dollar de siste par årene har inntil nå bidratt til å øke amerikanske eksport og dempe importen.

Tidligere i dag ble det meldt at Kina planlegger å la sin valuta, yuan, styrke seg mot dollar, noe som kan bidra til å dempe de enorme handelsunderskuddene i USA og tilsvarende overskudd i Asia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere