RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Dollaren faller kraftig

Dollarkursen faller kraftig i markedet tirsdag. Det er stor usikkerhet knyttet til kveldens rentemøte i USA.

Dollarkursen har falt jevnt og trutt gjennom hele dagen, rett før klokken 16 tirsdag ettermiddag ligger kursen på 6,79 kroner. Tidligere på dagen var kursen så høy som 6,89 kroner.

Mot euroen nærmer kursen seg 1,21 etter å ha startet dagen på 1,1938.

- Det ser ut som markedet har gått litt langt i forhold til dollaren, og at det korrigerer i forkant av rentemøtet i kveld. Flere forsøker å nøytralisere posisjonen sin, og det skaper en trend i markedet, sier senioranalytiker Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets til TV 2 Nettavisen.

Markedet har vært nervøst i forkant av kveldens rentemøte i den amerikanske sentralbanken FED. De fleste føler seg sikre på at utfallet blir en uendret rente, men det er knyttet spenning til hvordan sentralbanksjef Alan Greenspan ordlegger seg.

Tidligere har Greenspan bedyret at sentralbanken vil være tålmodige i rentesettingen. Flere tror at Greenspan i dag vil benytte muligheten til å varsle at renteøkninger kan være nært forestående.

- Vi har sett at dollaren har brutt flere tekniske nivåer gjennom dagen. Utviklingen kan også ha mye å gjøre med at spenning foran rentemøtet i USA, sier seniorøkonom Erik Bruce i Nordea Markets til TV 2 Nettavisen.

- Markedet ser for seg at dollaren skal svekke seg litt, og tror ikke på overraskelser i kveld. Noen har snakket om at det kan komme en renteøkning i dag, men det store flertallet tror ikke det blir tilfelle, legger han til.

Følg utviklingen i valutamarkedet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere