RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollaren på vei ned

Etter at George Bush vant valget i USA, hoppet dollaren til værs. Gleden var kortvarig, nå faller kursen igjen.

Kursen er på vei ned, hovedsakelig på grunn av at markedet har rettet oppmerksomheten mot de enorme underskuddene i utenriksøkonomien. Euro noteres nå til 1,2890 mot dollar, svært nært den laveste noteringen noen sinne.

-Det er tydelig at markedssentimentet for dollar er veldig svakt. Bush-effekten er borte, sier senioranalytiker John Einar Tørklep i DnB Nor Markets til dn.no.

Dollarfallet kommer til tross for sterke tall fra USA tidligere i dag, med gode arbeidsledighetstall og produktivitetsvekst. Tørklep tror svekkelse skyldes at markedet har full fokus på strukturelle forhold og underskuddsproblematikken. Analytikeren ser for seg videre nedgang.

Dollar svekkes også mot yen, og står nå i 105,90 mot yen. Sannsynligvis vil den japanske sentralbanken selge yen og kjøpe dollar hvis kursen kommer ned på 105, for å støtte opp om landets eksport.

Mot norske kroner noteres dollar til 6,3279. Ikke siden desember 1996 har nivået vært så lavt. Også mot euro styrkes kronen. For tiden noteres den i 8,1548.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere