RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollaren styrker seg

Den amerikanske dollaren styrker seg i markedet mandag. Analytikerne peker på fallende oljepriser som utslagsgivende.

Dollaren styrker seg noe mot euro mandag morgen. Ifølge DnB NOR Markets kan tro på fallende oljepriser være bakenforliggende.

"Utsikter til at toppen kan være sett for oljeprisene for denne gang, har fått god mottagelse i valutamarkedene. Vårens sterke oljeprisoppgang har vært ansett som en reell trussel for veksten i industrilandene - og særlig USA har i denne forbindelse fremstått sårbar. Når nå sannsynligheten synes å øke for at OPEC vil åpne kranene ytterligere, reagerer markedene med å gi dollaren et visst løft", skriver DnB NOR Markets i sin morgenrapport.

Samtidig fortsetter utsiktene til en snarlig renteøkning i USA til å støtte dollaren. Ifølge Bloomberg News har dollaren styrket seg mot 15 av 16 hovedvalutaer de seneste tre månedene på spekulasjoner om renteøkninger fra Fed.

- Dollaren vil styrke seg. Den amerikanske økonomien er sterk og det er årsaken til at det er behov for høyere renter, sier valutamegler Tsutomu Soma i Okasan Securities, til Bloomberg News ifølge TDN Finans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere