RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollaren under 7 kroner

Sist oppdatert:
Visesentralbanksjef Jarle Bergo sier at renteeffekten i valutamarkedet ennå ikke er helt tatt ut. I dag faller dollarkursen under 7 kroner for første gang siden juni.

Krona har styrket seg betraktelig siden Norges Bank kunngjorde at de lukker døren for ytterligere rentekutt, gjennom å innføre en nøytral grunnholdning ved det siste rentemøtet.

I dag faller dollarkursen under 7 kroner for første gang siden midtveis i juni. Eurokursen er marginalt opp til 8,04 kroner i handelen torsdag.

Samtidig sier visesentralbanksjef Jarle Bergo i et foredrag i Bodø at det er mulig at man ennå ikke har sett den fulle effekten av kronekursen på de rentereduksjoner vi har bak oss.

”Utviklingen i kronekursen er også en usikkerhetsfaktor. Sammenhengen mellom kronekursen og renteforskjellen overfor utlandet er ikke nødvendigvis stabil over tid. Temaene skifter i de internasjonale finansmarkedene. Men fallet i verdien av kronen i år bidrar til å stabilisere inflasjonen og aktiviteten i økonomien. Kan hende har vi ennå ikke sett den fulle virkningen på kronekursen av de rentereduksjonene vi har bak oss. Samtidig kan kronen generelt bli påvirket av budsjettpolitikken og utsiktene for lønnsutviklingen ", sa Bergo ifølge manuskriptet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere