RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dollarfall skremte børsene

Sist oppdatert:
De asiatiske børsene falt mandag etter at dollaren svekket seg mot regionens valutaer.

(NA24): Både den japanske yenen og den sørkoreanske wonen styrket seg mot dollaren mandag. I løpet av 2006 har yenen styrket seg 2,9 prosent mot dollaren. Det er dårlig nytt for den asiatiske eksportindustrien.

- Eksportinntektene er sårbar for dollarfall. En vedvarende trend med svakere dollar er skadelig for selskapenes aksjer, sier forvalter Soichiro Monj i Daiwa SB Investments Ltd. i Tokyo til Bloomberg News.

Japans Nikkei 225-indeks sank 1,1 prosent, mens Thailands SET-indeks opplevde det største fallet i regionen, med en nedgang på 1,3 prosent.

Morgan Stanleys Asia-indeks var ned 0,4 prosent tidlig mandag morgen norsk tid.

Eksportrelaterte selskaper som Sony Corp. og LG Electronics Inc. er blant selskapene som endte i minus på grunn av dollarfallet. Bedre gikk det derimot for Samsung Electronics Co., som steg til rekordnotering etter at flere meglerhus oppjusterte sine kursmål for aksjen. Samsung bidro til at Sør-Koreas Kospi-indeks steg 0,4 prosent.

Følg utviklingen på Oslo Børs fra klokken 09 her.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere