RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dopapir går på svartebørsen

Sist oppdatert:
Flere butikksjefer innrømmer nå at de kjøper toalettpapir og andre streikevarer «under bordet».

Rema 1000-sjef Geir Solstad legger ikke skjul på at varer rammet av transportarbeiderstreiken lar seg skaffe på andre måter, enn gjennom de tradisjonelle distributørene.

- At dette har skjedd i Rema 1000 stiller jeg meg helt åpen for. Jeg kan ikke benekte det, sier han til TV 2 Nettavisen.

Åtte av ti
En ringerunde Dagsavisen har foretatt blant butikksjefer tilknyttet Rema 1000 viser at åtte av ti sier de har skaffet varer på utradisjonelt vis eller at de vurderer å gjøre det hvis behovet melder seg.

- Vi har sagt til våre franchisetagere at vi ikke ønsker at det handles med leverandører vi ikke bruker normalt, sier Solstad.

Flere kjeder har meldt om utsolgtsituasjoner på flere av de berørte varegruppene. Enkelte butikker har imidlertid hatt få problemer med å fylle hyllene.

- Uakseptabelt
Informasjonsdirektør Per Roskifte i NorgesGruppen, hvor blant annet Meny og Kiwi hører hjemme, sier det er helt uakseptabelt å kjøpe streikevarer fra alternative leverandører.

- Nå føler vi oss ikke spesielt truffet av dette. Men hvis dette gjelder våre butikker er det helt uakseptabelt, det er brudd på de prinsipper og føringer vi har. Dette er en lovlig konflikt med spilleregler, sier Roskifte til TV 2 Nettavisen.

- Vi er en part i konflikten, og vi kjører i prinsipp ikke ut varer fra lagrene våre. Våre kjøpmenn har ikke anledning til å være illojale i forhold til konflikten, legger han til.

Også arbeidsgiversiden representert av HSH stiller seg sterkt kritiske til at det leveres varer som i utgangspunktet er rammet av streiken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere