RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dotcomveteran endelig på børs

Sist oppdatert:
Dotcomveteranen Active 24, tidligere Active ISP, har hentet inn 30 millioner kroner i en emisjon, og blir omsider å finne på børs fra fredag. Selskapet prises til 230 millioner kroner – en drøy tredjedel av de pengene selskapet hentet inn i en kapitalutvidelse rett før internettmarkedet kollapset.

Omsider skal det tydeligvis lykkes for Active ISP å komme seg på børs. Et navneskifte og fem år etter de første børsplanene ble lagt, kan selskapets aksjonærer fredag endelig omsette sine aksjer på Oslo Børs. Active 24 satte i går sluttstrek for aksjeutvidelsen i forkant av børsintroduksjonen. Resultatet ble en emisjonskurs på 6 kroner, hvilket gjør at selskapet har fylt bankkontoen med 30 millioner kroner. Transaksjonen priser selskapet til 230 millioner kroner.

Prisen på selskapet er i dag bare en brøkdel av hva den var på slutten av 90-tallet. Rett før internettmarkedet kollapset, hentet Active 24 inn 625 millioner kroner i en rettet emisjon. Disse pengene er nå langt på vei borte. Gjennom de siste årene har selskapet gått med store underskudd, og i tillegg vært preget av indre stridigheter. Fjoråret endte med et driftsunderskudd på knappe 20 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere