RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dramatiske priskutt fra Nokia

Sist oppdatert:
Nokia, verdens ledende mobiltelefonprodusent, kutter prisene dramatisk for å snu trenden med synkende markedsandeler.

Selskapet kutter prisene over hele verden og på så godt som alle sine modeller. Det største prisfallet kommer på de billige modellene, der prisene har falt med opptil 25 prosent, i følge forhandlere Financial TImes har vært i kontakt med.

Bare de mest eksklusive modellene, som den nylig lanserte modell 7200, har holdt seg på sitt opprinnelige prisnivå, i følge den britiske avisen.

Intet prisras i Norge

Forhandlere TV2 Nettavisen har vært i kontakt med kan ikke fortelle om annet enn rutinemessige prisendringer på Nokias telefoner. Nokia Skandinavia er tilbakeholdne med å kommentere noen spesifikk prisstrategi:

-- Jeg kan ikke kommentere spesifikke tall. Vi har som mål å vinne tilbake og opprettholde en markedsandel på 40%. Vi kommer til å anvende ulike strategier for å lykkes med det. Pris er en del av dette, sier informasjonssjef Anna Svensson til TV2 Nettavisen.

-- Vi håper også å kunne gjøre noe med produkttilbudet. Vi vil lansere en del nye modeller med clamshell, som jo har vist seg å være veldig populært. Vi forsøker å høre på hva kundene har å si og hele tiden arbeide for å utvikle vår design og kvalitet.

Nokia økte i første kvartel i år salgene med 19%, men tapte likevel markedsandeler ettersom det totale markedet vokste enda mer, 29%. Samsung og Siemens er blant konkurrentene som har spist av selskapets markedsandeler. Nokia har nå en andel på omkring 35% av mobilmarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere