RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drikker 8 millioner liter rusbrus

Sist oppdatert:
Vi drikker stadig mer av den såkalte rusbrusen, og velger heller en av de søte drikkene fremfor vanlig øl. Rusbrussalget ble tredoblet i 2003, mens ølsalget gikk tilbake.

Salget av rusbrus ble nesten tredoblet i 2003 mens ølsalget gikk ned, viser ferske tall fra vin- og brennevinsleverandørene.

I fjor drakk vi totalt åtte millioner liter rusbrus. Året før, da rusbrusen bare kunne kjøpes på Vinmonopolet, ble det solgt tre millioner liter, skriver Aftenposten.

Men ifølge Vin- og brennevinsleverandørenes Forening har det totale salget av øl og rusbrus ikke likevel ikke økt noe særlig.

- Butikksalget av øl, sider og ferdigdrinker økte med 2,2 prosent. Til sammenligning var den totale salgsveksten på Vinmonopolet på 3,6 prosent, sier generalsekretær Ole Kristian Bull i VBF.

Nordmenn har likevel ikke skiftet preferanser helt. 93 prosent av alkoholen som selges på dagligvarebutikkene er fortsatt øl, og salget av rusbrus falt jevnt og trutt i hele fjor høst.

- Vi tror at dette skyldes introduksjonen av billigøl. I tillegg kommer det faktum at rusbrus er et sesongprodukt som har sitt høyeste salg på sommeren, sier Bull til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere