RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dropper kjempelån

Det Norske Oljeselskapet dropper planene om å ta opp et lån på inntil 1,4 milliarder kroner. Lånet blir rett og slett for dyrt.

Børsyndlingen DNO planla å utstede et obligasjonslån på mellom 950 og 1400 millioner kroner som et ledd i den langsiktige finansieringen av virksomheten. Nå er låneplanene lagt på is etter at det internasjonale kredittvurderingsbyrået Moody’s ga lånet en Caa2-rating.

Den elendige ratingen gjør det umulig å oppnå akseptable betingelser for lånet, ifølge DNO-ledelsen, som påpeker at de ikke er enige i vurderingen fra Moody’s.

”DNO er overrasket over at Moody's ga en rating på Caa2, og selskapet mener at dette ikke i tilstrekkelig grad gjenspeiler selskapets potensial gjennom opptak av et obligasjonslån på en slik størrelse”, heter det i en melding til Oslo Børs.

Skulle Moody’s seinere velge å oppgradere sin rating, vil låneplanene bli gjenopptatt. Inntil det eventuelt skjer, vil DNO-ledelsen konsentrere seg om alternative finansieringsløsninger, ifølge børsmeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere