RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dropper storsalg i Hemsedal

Sist oppdatert:
Hemsedals nye eiendomskonge, Svein Erik Vaske-Bakke, dropper planene om storsalg av fete ferieleiligheter i denne omgang.

I april i år la Svein Erik Bakke og kompanjongen Asle Ø. Thorseth et nisifret kronebeløp på bordet og kjøpte turistsenteret Hemsedal Resorts.

Kort tid etter røk investorene i tottene på lokalpolitikerne etter at det ble kjent at Bakke og Torseth ville selge en tredel av de 120 leilighetene for å kvitte seg med gjeld.

Leier ut

Nå har Vaske-Bakke & co. bestemt seg for å droppe leilighetssalget. Leilighetene er i stedet leid ut på langtidskontrakter på fem pluss tre år.

– Vi har leid ut alt sammen, inkludert restaurantene. I dag er vi kun huseiere, og det var målet, sier Bakke til TV 2 Nettavisen.

- Vi hadde et hardt press på salg i tilfelle vi ikke fikk til de andre løsningene vi vurderte da vi kjøpte. Men salg er ikke så aktuelt i dag som det var den gangen, tilføyer han.

Et salg er imidlertid ikke helt utelukket, ifølge Bakke.

- Vi annonserer det ikke, men alt kan jo selges dersom prisen er riktig. Vi vet det er interessenter ute og kjøper i større biter, framholder han.

Satser 60-70 millioner

Bakke og Thorseth har store planer for videreutvikling av turistkomplekset. I første omgang skal det bygges utleieleiligheter på til sammen 5.000 kvadratmeter. Det tilsvarer en investering på 60-70 millioner kroner.

- Vi har godkjente tegninger, og kunne begynt å bygge i morgen. Men vi ville ha litt andre løsninger, og har noen arkitekter som driver og tegner nå. Dersom alt går bra, starter byggingen sånn cirka i mai neste år, sier vaske-millionæren.

Ifølge Bakke kan det bygges 70.000 kvadratmeter leiligheter på eiendommen, tilsvarende en investering på godt over 1 milliard. Men eiendomskongen ønsker å gå forsiktig fram.

- Vi tar det veldig rolig, og bygger stein for stein, sier han.

Foto: Scanpix

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere