RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Droppet skatt på aksjegevinster

Finance Credit-gründer Trond Kristoffersen erkjente tirsdag i åpen rett at han ikke har oppgitt aksjegevinster i sin selvangivelse.

Økokrims avhør av forvalteren Patrick Copery får Trond Kristoffersens forklaring til å slå sprekker.

Forvalteren i skatteparadis-trusten Ellaporat, hvor Kristoffersens familie er tilgodesett, sier han ikke kan bekrefte Kristoffersens historie om at han har gitt gaver på inntil 40 millioner kroner til trusten, skriver Dagens Næringsliv.

Økokrim finner intet i Kristoffersens selvangivelse for de aktuelle årene som tyder på at han skal kunne ha gitt gaver av denne størrelse.

- Kristoffersen har erkjent at gevinst fra salg av aksjer ikke er oppført i hans selvangivelse, sa hans forsvarer, Tor Martin Kindem, i fengslingsmøtet tirsdag.

Kristoffersen er oppført med null i skattelignet inntekt og formue i både 1999 og 2000. Dersom aksjegevinster utgjør hele differansen mellom dette og de påståtte pengegavene, åpner det for en mulig skatteunndragelse på 40 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Økokrim ba i Oslo tingrett tirsdag om at Trond Kristoffersen må sitte i varetekt i fire nye uker. Kjennelsen kommer ventelig onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere