RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dørum advarer advokatene

Justisminister Odd Einar Dørum truer med å gripe inn dersom ikke forretningsadvokatene selv rydder opp i sammenblandingen av roller.

- Jeg ønsker selvjustis, men advokatene i fellesskap er nødt å se på selvjustisen. Hvis ikke må Justisdepartementet vurdere om vi skal gå inn med andre spilleregler, sier Dørum til Dagens Næringsliv.

Søkelys

Justisministeren har fulgt DNs artikler der man har satt søkelys på om advokater blander styreverv med juridiske oppdrag og private investeringer.

– Fra Justisdepartementet følger vi profesjonens evne til selvjustis og debatten rundt dette. For oss er evnen og viljen til å ha ryddighet i forhold til roller helt avgjørende for hvordan vi vil komme tilbake i forhold til advokatkonkurranseutvalget, sier Dørum.

Advokatforeningen har jobbet med etiske problemstillinger i to år. Dørum synes det er bra at Advokatforeningen nå varsler at de vil se på advokater som investorer i sin gjennomgåelse av de etiske retningslinjene, mener sier det er viktig at dette arbeidet prioriteres.

Bør være åpne

– Jeg må alltid vurdere om jeg er habil som statsråd eller ikke. Da burde det ikke være mer mystisk også for andre som sitter i komplekse situasjoner. Advokatene må være åpne på hvordan de sikrer habilitet og unngår rolleblandinger, sier Dørum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere