RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du får nytt mobilnummer

Sist oppdatert:
Fra midten av 2006 mister alle Telenor Mobils kunder sitt eget personlige nummer til mobilsvar. Se hvilket nummer du nå må ringe.

Telefonnummer har nærmest blitt en mangelvare. Det er i dag flere mobilabonnement enn det er innbyggere i Norge. I tillegg har en betydelig andel av disse abonnementene flere nummer koblet opp mot seg gjennom et eget nummer til mobilsvar.

For å forebygge en situasjon der det blir for få tilgjengelige mobilnummer, har Telenor Mobil bestemt seg for å legge ned alle personlige nummer til mobilsvar. I stedet skal alle selskapets kunder få tilgang til mobilsvar fra følgende nummer: +47 915 09 001.

Nummeret er allerede operativt, og du blir automatisk satt over til din egen talepostkonto ved å ringe dette nummeret – også hvis du ringer fra utlandet.

«Årsaken til at vi gjør denne endringen er at nummersituasjonen i Norge begynner å bli kritisk. Post- og Teletilsynet har derfor pålagt oss å effektivisere nummerbruken, og Telenor har da valgt å innføre ett felles nummer for alle MobilSvarkundene,» skriver Telenor på sine hjemmesider.

Blant annet Tele2 har hatt en lignende løsning de to siste årene. Pål T. Næss, Director of Billing Operations i Tele2, forteller til TV 2 Nettavisen at dette er en løsning fungert svært godt for selskapet med tanke på informasjonsflyt til kunder og forhåndsdefinisjon av nummer i SIM-kort.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere