RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dumper prisen på lammekjøtt

(ART OF TASTE)
Sist oppdatert:
Kjøttprodusentene skal i sommer selge flere tusen tonn mer lammekjøtt enn de vanligvis gjør. Dermed kan du med god samvittighet slenge lam på grillen, uten å bli helt blakk.

En kombinasjon av sen høstslakt i fjor og produktive norsk sauer, har gjort at Norsk Kjøtt kan tilby billigere lammekjøtt enn normalt.

- Lam er den mest eksklusive kjøttypen blant de norskproduserte kjøttslagene fordi dyrene har gått og beitet ute på saftige heier, sier direktør Trygve Brandrud i Norsk Kjøtt i en pressemelding.

Ifølge huskokk Omar Viset ved Opplysningskontoret for kjøtt, er det omtrent umulig å mislykkes med lammekjøtt på grillen.

Det er vanlig å bruke lammekjøtt i svært mange land. I middelhavslandene og i Midt-Østen brukes lam ofte i kombinasjon med yoghurt. I Sør-Amerika er lam mye brukt, spesielt ved helgrilling.

Viset tror at nordmenn kommer til å bli langt mer Afrika-inspirert i matveien fremover, og der er også lam en av hovedingrediensene. I Marokko er for eksempel lam med couscous svært vanlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere