RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dumper strøm i utlandet

Sist oppdatert:
Norske kraftverk satte rekord i produksjon av strøm i februar. Overskuddet ble sendt ut av landet.

Både produksjonen og eksporten av strøm var rekordhøy i februar.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at produksjonen av strøm i februar var 24,9 prosent høyere enn samme måned i 2004.

Mye vann og snø
I februar 2004 klarte ikke den norske produksjonen å dekke det norske forbruket, og det ble derfor importert strøm, men i februar i år ble hele 1.558 GWh sendt ut av landet.

Årsaken til den store produksjonen er at fyllingsgraden i kraftmagasinene i slutten av januar og begynnelsen av februar var over normalen for perioden 1993-2003.

For å skape ledig kapasitet i magasinene har kraftverkene produsert strøm for harde livet før snøsmeltingen begynner i fjellet.

Nedgang i forbruk
Nedgangen i forbruket av strøm i kraftintensiv industri har også gitt et overskudd av strøm. Forbruket i kraftintensiv industri var 2.467 GWh, dette er en nedgang på 2,4 prosent fra februar i fjor.

Mye tyder på at lavere strømpriser har fått husholdningene i Norge til å bruke mer strøm. Forbruket i februar var 4,1 prosent høyere enn i februar 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere