RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DVD-Jon lurer iTunes igjen

Sist oppdatert:
Jon Lech Johansen leker katt og mus med Apple. Først kom han med et program som lot deg kjøpe musikk uten kopibeskyttelse av iTunes. Så stengte Apple ham ute. Nå har Johansen åpnet iTunes igjen.

Det skriver News.com.

Stengte
Jon Lech Johansen kom tidligere denne uken med PyMusique, et program som lot deg kjøpe sanger fra iTunes musikkbutikk uten å få Apples kopibeskyttelse med på kjøpet.

Apple var kjapt ute og stengte muligheten for å bruke programmet, men et knapt døgn senere har Johansen og hans to kumpaner oppdatert PyMusique slik at programmet igjen lar deg slippe kopisperren.

Ifølge de tre er det ikke hensikten å stjele fra Apple.

Andre plattformer
Målet med programmet er kun å gjøre det mulig å spille av det materialet du allerede lovlig har kjøpt fra iTunes-butikken på andre plattformer en pc-en og iPod-en din, for eksempel på Linux og mobiltelefonen.

iTunes er verdens største butikk for kjøp av musikk over internett, men foreløpig har den ikke kommet til Norge.

En av kritikkene mot iTunes har nettopp vært at det kun er mulig å spille den musikken du har kjøpt via Apples egen programvare på pc-en din, eller på en iPod.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere