RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dvd-Jon spår platenes undergang

Sist oppdatert:
John Lech Johansen mener platebransjen blir overflødig, og skal bort. Nå venter dvd-Jon at ulovlig nedlasting av film vil ta av.

Utstyr for å produsere musikk av topp kvalitet faller ifølge Johansen stadig i pris. I tillegg er det både billig og enkelt å gjøre musikken tilgjengelig på nettet.

- Platebransjen slik den eksisterer i dag vil bli overflødig, sier Johansen i et e-postintervju med Dagens Næringsliv.

Men dvd-Jon tror ukjente artister vil få problemer med platesalget. Derfor har platebransjen en viktig rolle når det gjelder markedsføring.

Johansen vil fortsette å jobbe for at brukerne fritt kan velge maskin- og programvare, og hindre teknologiselskapene i å begrense valgene.

Han mener myndighetene kan gjøre en rekke tiltak for å hindre at de store selskapene får enda større makt. De kan for eksempel kreve at staten bare kjøper programvare med åpne standarder. Den utviklingen Johansen frykter mest er imidlertid innføringen av programvarepatenter i EU.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere