RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyr olje hevet børsen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Hovedindeksen på Oslo Børs steg markant i dag, med oljeselskapene og Jinhui Shipping i tet.

Oljeprisene falt noe tilbake i dag etter forsikringer fra russiske myndigheter om at oljeselskapet Yukos fortsatt skulle kunne opprettholde sin produksjon. Prisene nådde i går sitt høyeste nivå siden tidlig på 80-tallet, etter meldinger om at oljegiganten kunne stanse produksjonen.

- Sårbart marked
-Oljeprisen svinger med nyhetene og utviklingen rundt Yukos. Gårsdagens oppgang viser hvor sårbart markedet er om man får avbrudd i oljeleveransene rundt om i verden, sier en megler til TDN Finans.

Selv etter dagens fall har Brent Spot-prisen på olje holdt seg over 40 dollar fatet. Det slår heldig ut for oljeselskapene på Oslo Børs, som er med på å trekke hovedindeksen i været.

Nyheten om at det amerikanske justisdepartementet skal etterforske Statoils Iran-avtale skremte ikke markedet, som sendte både Statoil og Hydro opp med henholdsvis 2,98 og 1,99 prosent.

Jinhui for alle penga
Jinhui Shipping and Transport fosser frem, og fortsetter å være en yndling for kortsiktige aksjehandlere. Jinhui-aksjen var den fjerde mest omsatte på Oslo Børs i dag, bare slått av sluggere som Hydro, Statoil og Telenor.

Kursen har steget jevnt den siste uken, men har mye igjen før shippingselskapet har hentet inn raset det ble utsatt for etter resultatvarslet ni dager tilbake. I dag er kursen opp med 6,58 prosent til 7,78 kroner.

Den planlagte fusjonen av virksomheter i Røkke-selskapene Kværner og Aker RGI er nå formelt gjennomført. Familiemedlem Aker Kværner har steget jevt i kurs utover dagen, og endte opp 3,77 prosent til 124 kroner.

PGS skuffet investorene
Seismikkselskapet Petroleum Geo-Services steg i påvente av selskapets kvartalstall. Tallene viste seg imidlertid å ligge under hva analytikere hadde anslått i forkant. Aksjekursen snudde, men endte likevel opp 1,48 prosent.

Også Tandberg Data, Norwegian Air Shuttle og Yara steg markant i dag. Royal Caribbean Cruises trakk derimot nedover, og aksjen falt med 1,13 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg i dag 0,97 prosent til 202,07. Det ble omsatt verdipapirer for 2,56 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere