RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyrere å avbestille Syden-turen

Sist oppdatert:
Stadig flere avbestiller ferieturer kort tid før avreise, men dette kan nå bli flere tusen kroner dyrere.

Reiseselskapene mener nemlig dagens regler er altfor kundevennlige

- Vi har fått et mye mer troløst marked, der kundene hopper fra den ene kontrakten til den andre hvis de tror de kan spare noen kroner, sier reisebransjedirektør Rolf Forsdahl til Kanal 24.

Forsdahl sier lavprisflyselskapene har gjort at folk avbestiller i siste liten fordi de har funnet et billigere alternativ. Tilbake sitter charterselskapene med et ledig flysete og hotellrom som de taper penger på.

I dag koster det rundt en tusenlapp å avbestille sydenturen fire uker før avreise. Handels- og servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) har nå utarbeidet et forslag til nye regler. Ifølge dette forslaget kan det i fremtiden komme til å koste det flerdobbelte, avhengig av hvor dyr reisen er i utgangspunktet.

Det er Forbrukerombudet som må godkjenne de nye avbestillingsreglene. Dersom ombudet nei, truer bransjen med å sette opp prisene for alle

- Reisearrangørene må jo uansett dekke inn det tapet de blir påført når folk kansellerer reisen. Og det betyr at prisen på turene kan bli noe høyere enn de ellers ville ha vært, sier Forsdahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere