RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyrt å være singel i Oslo

Foto: Art of Taste
Bor du i Oslo eller Akershus og er singel, pøser du i større grad ut penger på klær, kino og ferier enn det folk andre steder i landet gjør.

I gjennomsnitt har en aleneboende 200.000 kroner å rutte med i året. Men single i Oslo-området bruker mer penger på seg selv enn andre steder i landet.

- Det bor uten tvil mange single personer i Oslo-området, men lønnsnivået her er høyere enn andre steder i landet. Derfor har Oslo-folk råd til å bruke mer penger enn andre, sier rådgiver Eiliv Mørk i Statistisk sentralbyrå (SSB) til Aftenposten.

I en Oslo-husholdning brukes det 3.000 kroner mer på klær og sko enn landsgjennomsnittet. I tillegg bruker hovedstadsfolket mer penger på kulturtilbud.

Ifølge Mørk tyder mye på at de økte klesbudsjettet og kulturutgiftene henger sammen. Han mener den høye singlefaktoren og caffe latte-kulturen har mye å si for forbruket i Oslo. Da må også klærne være i orden.

Bolig, lys og brensel er aleneboerens største utgiftspost, med 65.000 kroner. Det vil si at en tredjedel av singelboernes utgifter går med til å bo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere