RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyrt med kort på Posten

Sist oppdatert:
Betaler du for eksempel et frimerke til seks kroner med kredittkort på Posten, kan du ende opp med en regning på over 80 kroner.

Posten belaster nemlig bruk av kredittkort med samme gebyr som kontantuttak, melder NRK.

- Det høres helt vanvittig ut. Vi ønsker ikke å ta store gebyrer for å selge frimerker eller andre artikler på Posten. Posten har valgt å være et sted hvor man tilbyr kontanter slik at du først kan ta ut kontanter og så betale for en vare, sier informasjonsansvarlig Hilde Fredheim Høgberg i Eurocard og Diners til NRK.

Henter du for eksempel en pakke, kan du ende opp med å måtte betale 70 kroner ekstra hvis du bruker kredittkort.

Informasjonssjef Eivind Rossen beklager at det ikke opplyses om gebyret i forkant. Han anbefaler Postens kunder å bruke vanlig bankkort eller kontanter.

Årsken til de høye kostnadene ved bruk av kredittkort, er at Posten har ikke avtale med kredittkortselskapene. Derfor må kundene betale skyhøye gebyrer i motsetning til hos brukersteder med avtale, der transaksjonen koster det samme som ved «vanlig» kortbruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere