RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EDB: Bedre bunnlinje

Endre Ragnes og EDB Business Partner leverer noe bedre resultat enn forventet, og overrasker markedet med IBM-oppkjøp.

EDB Business Partner hadde i tredje kvartal 2004 driftsinntekter på 1.018 millioner kroner og fikk et driftsresultat på 100 millioner kroner.

51 millioner
Driftsinntektene økte 11 prosent sammenlignet med samme periode i 2003, justert for solgte og avviklede virksomheter, og driftsresultatet ble 23 prosent høyere enn i samme periode i 2003.

Resultat før skatt endte på 51 millioner kroner i tredje kvartal, noe bedre enn analytikernes forventing på 48 millioner, ifølge TDN Finans.

Konsernsjef i EDB, Endre Rangnes, melder at selskapet planlegger å vokse i nye markeder.

- I løpet av kvartalet har vi posisjonert oss sterkere for vekst i nye segmenter og markeder, ikke minst i Sverige og mot handel, industri og offentlig sektor i Norge, sier Rangnes.

Kjøper outsourcingsvirksomhet
Mest overraskende var likevel at EDB kjøper IBMs outsourcingsvirksomheter mot lokal forvaltning og mellomstore bedrifter, IBMs Infobank, EDI-tjenester, driftssentralen på Hamar og IBMs eierandel i Kommunedata AL.

Avtalen betyr at EDB overtar virksomhet fra IBM for en samlet sum av 468 millioner kroner, hvorav 60-70 millioner kroner er knyttet til overtagelse av eiendom og rundt 20 millioner i andre eiendeler.

Virksomheten EDB overtar har en årlig omsetning på om lag 500 millioner kroner, og omfatter kundekontrakter med inntil 5 års varighet.

Hele omsetningen vil i dagens struktur legges til forretningsområdet IT Drift, mens det i ny struktur for EDB fra 2005 vil bli en annen fordeling som selskapet senere vil redegjøre for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere