RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EDB kjøper svensker

Endre Rangnes kjøper svenske Datarutin, og styrker sin tilstedeværelse i Sverige.

EDB Business Partner har inngått avtale om kjøp av det svenske IT-selskapet Datarutin, med det tilhørende datterselskapet Datrutin Dokumentor.

Drift og konsulenter
Datarutin har en forventet omsetning på 220 millioner svenske kroner i 2005 og skal etter planen integreres i EDBs svenske virksomhet fra 15. februar 2006.

Svenskene driver med IT-drift, konsulenttjenester, dokumenthåndtering og løsninger for fagforbundenes sparekasser, ulike organisasjoner og eiendomsselskap.

105 millioner
- Kjøpet av Datarutin tar oss et langt skritt videre i forhold til å nå være mål i Sverige. Vi har ambisjoner om fortsatt sterk og lønnsom vekst i årene fremover og innlemmelsen av Datarutin blir en viktig bidragsyter i dette arbeidet, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB.

EDB betaler nesten 105 millioner norske kroner ved overtagelsen av Datarutin. I tillegg vil inntil 48,5 millioner norske kroner betales per februar 2007 forutsatt oppnåelse av avtalte omsetningsmål.

Avtalen må godkjennes av det svenske Konkurrensverket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere