RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EDB leverer

Sist oppdatert:
IT-konsernet EDB Business Partner melder om et solid resultat for andre kvartal, i tråd med forventningene i markedet.

Selskapet oppnådde et driftsresultat før amortisering av immaterielle eiendeler (EBITA) på 117 millioner kroner i årets andre kvartal. Det tilsvarer en vekst på 23 prosent fra samme periode i fjor.

Det ordinære driftsresultatet endte på 69 millioner kroner i andre kvartal, sammenliknet med 395 millioner kroner for samme periode i fjor. Det store spriket mellom disse tallene skyldes at en salgsgevinst på 300 millioner kroner inngikk i kvartalsresulattet fra i fjor. Samtidig har årets resultat blitt belastet med restruktureringskostnader.

Som ventet
- Vi har gjennomført nok et kvartal med høy vekst og god lønnsomhet. Hele organisasjonen arbeider nå med kontinuerlige forbedringer for å sikre den gode lønnsomheten og utnytte mulighetene for fortsatt høy vekst, uttaler konsernsjef Endre Rangnes i en pressemelding.

Resultatet var i tråd med hva analytikere hadde anslått på forhånd. Det var i forkant ventet et EBITA-resultat på 115 millioner kroner, mens resultatet før skatt var anslått å bli 68 millioner kroner, ifølge TDN Finans.

Selskapet har økt omsetningen med nesten en fjerdedel det siste året. Andre kvartal utgjorde selskapets driftsinntekter 1,285 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere