RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EDB slår forventningene

Endre Rangnes og EDB leverer gode tall for andre kvartal, og slår analytikernes forventninger. Selskapets driftsinntekter øker over ni prosent sammenliknet med fjoråret.

Det er særlig IT-drift og bank og finanssektoren gir løft for EDB etter mange store avtaler på områdene, mens telekom fortsatt er presset.

EDB Business Partner hadde i andre kvartal 2004 driftsinntekter på 1.043 mill kroner og et driftsresultat på 95 mill kroner. Justert for solgte og avviklede virksomheter, øker driftsinntektene med 9,1 prosent og resultatet med 56 prosent sammenlignet fra samme periode i fjor.

- I et marked med begrenset vekst, er vi godt fornøyd med utviklingen i kvartalet. Vi har så langt i år inngått kontrakter for over 11,5 milliarder kroner. Dette gir stor forutsigbarhet på inntektssiden fremover. Når også lønnsomheten forbedres, ser vi et EDB som er godt rustet for å møte fremtiden, sier konsernsjef i EDB Endre Rangnes.

I tillegg gir salget av hoveddelen av forretningsområdet telekom til Accenture en pen, bokført gevinst på 300 mill kroner. Naturlig nok preges denne delen av EDBs satsning av at at størstedelen av virksomheten er solgt, og omsetningen i telekom faller med 16 prosent til 49 millioner kroner.

”Markedet for områdets produkter er generelt vanskelig, hvilket også påvirker enhetens lønnsomhet, og driftsresultatet faller fra 18 millioner kroner og en driftsmargin på 11,5 prosent i andre kvartal 2003 til 1 million kroner og 2,9 prosent i andre kvartal 2004” heter det i en pressemelding fra EDB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere