RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EDB vil ha ErgoGroup

EDB og Endre Rangnes har lyst på Postens IT-selskap ErgoGroup. Men styreleder Frydenberg i ErgoGroup er ikke klar for frieri. – ErgoGroup er ikke til salgs. Det er en integrert det av Postens virksomhet. Punktum finale, sier Frydenberg.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Rangnes har hatt toppjobben i EDB i ti måneder, og har omformet selskapet til ett konsern, med underområdene bank/finans, IT-drift og telekom. Nå skal han vokse.

Strategien er å overta IT-avdelinger i mellomstore og store selskaper, og Rangnes utelukker ikke oppkjøp. Likevel er vekst gjennom IT-driftskontrakter foretrukket.

EDB forventer at det vil komme store IT-driftsavtaler i flere bransjer, også handel, industri og offentlig sektor.

Det er her Ragnes ser en spennende mulighet i ErgoGroup, og bakgrunnen for lysten til å overta selskapet.

- Det vil være store synergier mellom EDB og ErgoGroup, særlig på teknologisiden. Vi følger aktivt med i timen på hva som skjer med Ergo, sier han til avisen.

Rangnes understreker at uttalelsene kommer etter debatten om Postens rolle i samfunnet.

- Dette er først og fremst et politisk spørsmål, sier han.

Styreleder Kåre Frydenberg i ErgoGroup er ikke enig i at dette er en politisk debatt, og mener at stortingsmeldingen som ble behandlet i forrige uke slår fast at Ergo er en nødvendig del av Postens virksomhet. Han vil ikke kommentere om det har vært samtaler mellom ErgoGroup og EDB om saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere