RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eiendomskonger kom fort og brått

Sist oppdatert:
Nyheten om at eiendomsbaronene Christian Ringnes og Petter C G Sundt vil kjøpe hotellselskapet Pandox kom som julekvelden på kjerringa på ledelsen i Sverige. – Slike ting er lettere hvis man kommer fort og brått, sier Ringnes.

Eiendomsspar og Sundt AS, som kontrolleres av duoen Christian Ringnes og Petter C G Sundt, har sikret seg 35,9 prosent av aksjene i børsnoterte Pandox. Nå planlegger de å overta hele butikken for 2,7 milliarder svenske kroner.

-Det er klart det er et kjempeløft, men vil gjør det jo sammen med Peter Sundt på en 50-50-basis. Petter Sundt er meget kontantrik, konstaterer administrerende direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar overfor TV 2 Nettavisen.

Sundt innkasserte to milliarder kroner i kontanter da han solgte sin eierandel i rederiet Bergesen tidligere i år.

Betaler cash

De styrtrike eiendomskongene trengte ikke ta en eneste telefon til banken før de la nesten 1 milliard svenske kroner på bordet og kjøpte aksjeposten på 35,9 prosent.

-Vi tar det av egen kasse enn så lenge, men vil etter hvert få på plass en langsiktig finansiering, sier Ringnes.

Pandox driver et stort antall hoteller i en rekke europeiske land. Eiendomskongen føler seg sikker på at timingen for oppkjøpet er god.

- Det vi tenker er at dette er et bra selskap med en god og stor hotellportefølje som er interessant for Eiendomsspar. Vi nærmer oss kanskje en konjunkturbunn, og ser positive signaler i hotellsektoren internasjonalt.

Eiendomsspar er fra før en betydelig hotelleier i Norge og Sverige, og sitter blant annet på ærverdige Grand Hotell i Oslos paradegate Karl Johan.

Tok ikke kontakt

Ringnes og Sundt tok ikke kontakt med styret og ledelsen i Pandox før oppkjøpsframstøtet ble gjort.

-Vår erfaring at ofte er det lettere å få slik til hvis man kommer fort og brått. Vi kunne også ha valgt den andre tilnærmingen, men så at dagskursen begynte å røre på seg, og valgte å gjennomføre transaksjonen, forklarer Ringnes.

På Stockholmsbørsen spekuleres det i at budet fra Eiendomsspar og Sundt er opptakten til en budkamp om Pandox. Ringnes sier han tviler på at det vil skje, og bedyrer at nordmennene betaler godt når de tilbyr seg å kjøpe ut de gjenværende aksjonærene for 105 kroner per aksje.

-Vi registrerer at kursen blir sett på som god, og det er også vår egen vurdering. Vi betaler svært godt ved at vi ligger ubetydelig under substansverdien i selskapet. Det er ikke vanlig i Sverige, fastslår han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere