RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eiendomsmeglere mistenkes for triksing

Sist oppdatert:
Forbrukeromrudet har satt i gang en storstilt undersøkelse av meglerkjedene i Bergen. Flere meglere mistenkes for systematisk triksing med boligprisene.

Forbrukerombudet har satt i gang en storstilt undersøkelse av meglerkjedene. Undersøkelsen er satt i gang etter omtale i mediene og tips fra boligkunder.

- Mistenker meglere
- Vi foretar en kontroll fordi vi mistenker flere meglere for systematisk bruk av lokkepriser. Flere har klaget over at de ikke fikk kjøpe en bolig, selv om det endelige budet de la inn faktisk var høyere enn prisantydningen. Det kan tyde på at meglerne ofte går ut med en prisantydning som er lavere enn den endelige salgssummen, sier Magne Eek, seksjonssjef hos Forbrukerombudet, til Bergensavisen.

Lar seg rive med
Ved å få inn flere interessenter fra starten av er det lettere å få finne budgivere. Eek forteller at mange har opplevd at det er lett å la seg rive med i en budrunde, og de byr mer enn de i utgangspunktet var villige til. Det kan kanskje igjen være med på å drive prisene oppover.

Forbrukerombudet har derfor sendt ut et brev til en rekke meglere i Bergen, Oslo og Trondheim. Der kreves det at meglerne må redegjøre for prisantydninger og salgssummer for alle boliger omsatt i fjerde kvartal 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere