RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eks-leder vil slå Paleum konkurs

Sist oppdatert:
Eiendomsselskapet Paleum er begjært konkurs med et krav på 40 millioner kroner, og det er tidligere daglig leder Svein Seljord som står bak konkursbegjæringen.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Seljord trekker nå sin tidligere arbeidsgiver til Oslo Skifterett for tre pengekrav på tilsammen 40 millioner kroner. Et selskap eid av Seljord lånte i 2002 Paleum, den gang kontrollert av Tor Arne Uppstrøm, 15 millioner kroner. Pengene skulle betales tilbake åtte måneder senere, pluss 850.000 kroner, men dukket aldri opp.

De andre to kravene skal ha tilknytning til driften av Paleum, skriver avisen.

I dag er det skinnhandler Ole Einar Gjerde som eier eiendomsselskapet, og hans advokat Dag Drevvatne sier at et konkurskrav vil bli imøtegått.

- Vi bestrider store deler av kravene. Det har vært et mellomregningsforhold. Revisor holder fortsatt på med regnskapet for 2003, så vi vet ikke hva som er fasiten for det, sier Drevvatne til avisen.

Så langt er ingen ny daglig leder oppnevnt, og Seljords advokat, Helge Almestad, lurer på hvas om foregår i Paleum.

- Det som er rart, er at etter at Tor Einar Gjerde tok over, er det ikke registrert særlige endringer i Brønnøysundsregistrene. Man kan lure på hva de holder på med, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere