RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksplosivt salg av slalåmski

De siste årene har salget av slalåmski eksplodert. Alpinistene har beveget seg tilbake til de tradisjonelle nedoverskiene fra snowboard og telemark.

Utover på 1990-tallet var det flere og flere som hoppet på snowboard- og telemarkstrenden, men nå er alpinkjørerne tilbake for fullt. Det bekrefter importstatistikken fra Statistisk sentralbyrå, skriver Dagens Næringsliv.

I 2002 var det 96.000 par alpinski som ble importert til Norge, mens det tilsvarende tallet i fjor lå på 145.000 par. Ifølge bransjen fortsetter veksten.

- Det har væt en eksplosiv økning de siste årene. Det norske markedet var så langt nedesom det kunne komme. På det minste, for seks- syv år siden, ble det solgt 20.000 -30.000 par ski på et år. Kombinasjonen av telemark og snowboard overtok markedet, sier produktsjef Bjørn Paulsen hos importøren Ramo til Dagens Næringsliv.

I 2004 vil importen trolig ligge på mer enn 150.000 skipar. Alle importørene kan melde om kanonår i fjor, og omsetningen ser ut til å fortsette å øke.

Det er de nye skitypene, med carving- og twintipski i spissen, som er hovedårsaken til den store interessen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere