RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekstraregning på én milliard

Sist oppdatert:
De økte flybillettprisene betyr at norske arbeidsgivere må ut med én milliard kroner ekstra for de ansatte som flyr i jobbsammenheng.

Det viser beregninger utført for Aftenposten.

I forrige uke skrudde SAS Braathens og konkurrent Norwegian opp prisen på flere av sine billetter. Det gir store ekstrautgifter for offentlige og private arbeidsgivere i Norge.

Det er reisebyrået Berg-Hansen som har utført beregningene, og han mener prisøkningen vil komme på 900 millioner på årsbasis.

Likevel mener han det fortsatt er billig å fly i og utenfor Norge.

- Men husk at utgangspunktet var et meget lavt prisnivå, som var drevet frem av en priskrig der SAS Braathens og Norwegian var dem som konkurrerte på norske innenriksruter, sier Villadsen til Aftenposten.

Han mener det er til passasjerenes beste at både SAS Braathens og Norwegian overlever, og at de nye prisene kan bidra til dette.

I sine beregninger har Berg-Hansen tatt hensyn til at SAS Braathens og Norwegian ikke er alene om å fly folk fra og til Norge. Byråets tall er basert på at de to norske selskapene er hovedaktørene på slike ruter og på at utenlandske konkurrenter vil løfte sine priser i takt med de norske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere