RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elektronisk signatur om to år

Sist oppdatert:
Telenor, Posten, DnB og flere andre av landets største bedrifter går sammen om å utvikle elektroniske signaturer. Innen utgangen av 2005 skal nordmenn kunne signere dokumenter digitalt.

Elektronisk signatur er en måte å identifisere seg på, selv om dokumenter sendes over internett. Slike signaturer er avgjørende for å kunne ta i bruk elektroniske tjenester i større grad enn i dag. Blant annet innen det offentlige er elektroniske signaturer nædvendig.

Regjeringens eNorge-plan legger opp til at Norge skal ha en standard for elektroniske signaturer innen utgangen av 2005, skriver NTB.

For å nå målet har flere av landets største bedrifter gått sammen i et forpliktende samarbeid for å utvikle en slik løsning. I samarbeidet inngår Telenor, Posten Norge, DnB, Nordea, NetCom, Gjensidige NOR, IBM, Fokus Bank, Microsoft, Terra Gruppen, Sparebank 1 Gruppen, BuyPass og BankID-samarbeidet.

–Dette kan åpne for helt nye tjenester, som forsikring på nett og kjøp av varer på mobilen gjennom at folk flest får en elektronisk legitimasjon. Det skal være like enkelt å identifisere seg eller elektronisk signere et dokument på Internett som det er å gå til minibanken og ta ut kontanter i dag, sier nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere