RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elendighet for eks-megler

(Jan Christian Grandre/TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
De siste årene har vært tøffe for den tidligere Alfred Berg-megleren. Han har gått fra millionlønn til arbeidsledighet og straffeforfølgelse.

Det er drøyt tre år siden partner Thomas Bastian Bryhn måtte gå på dagen fra meglerhuset Alfred Berg.

Fikk ikke vite

- Den dagen kommer jeg aldri til å glemme. Jeg ble innkalt til et møterom hvor jeg fikk beskjed om at jeg ikke kunne jobbe der lenger. De ville ikke oppgi noen grunn, forklarte 32-åringen i Oslo tingrett.

Han står nå tiltalt for kursmanipulasjon og økonomisk utroskap mot sin arbeidsgiver.

Med Økokrims mistanke hengene over seg har det vært svært vanskelig å få annet arbeid, også utenfor finansverdenen.

Personlig belastning

Saken har vært en stor personlig belastning for 32-åringen, som har måttet selge leilighet og bil for å ha penger til livsopphold.

- Hvordan har du hatt det? spurte hans forsvarer, Else Bugge Fougner.

- Helt elendig, svarte 32-åringen.

Økokrim anklager ham for å ha utført megleroppdrag på en måte som både var illojal og rettsstridig.

- Noen av hans kunder og hans egenhandelskonto tjente penger på bekostning av engelske ABN Amro Equities. Det dreier seg om cirka 400.000 kroner, sa førstestatsadvokat Trond Eirik Schea i sitt innledningsforedrag.

Hovedkunde

ABN Amro Equities var tiltaltes hovedkunde. Det internasjonale meglerhuset eier samtidig tiltaltes tidligere arbeidsgiver, meglerhuset Alfred Berg. Av Bryhns forklaring gikk det fram at han hadde personlig kjennskap til kundene han skal ha latt tjene penger på ABN Amros bekostning.

Ifølge eks-meglerens forsvarer, advokat Else Bugge Fougner, har Økokrim brukt utroskapsbestemmelsen på feilaktig måte i tiltalen.

Hun mener meglerne tildeler sine kunder aksjer på et tidligere tidspunkt i handelsprosessen, hvilket hun mener umuliggjør kontotriksingen som Økokrim anklager Bryhn for.

Merket av

- Økokrim sier at en handel ikke er gjennomført før den er booket ut, og det foreligger en sluttseddel. Vi sier at han har en tanke om hvem som skal ha aksjen når han kjøper, og at han merker av dette på dataskjermen. Dessuten melder man jo av til kundene gjennom hele dagen hvor langt man er kommet i oppdragene, sier Bugge Fougner.

Det er satt av ti rettsdager til saken. 32-åringen nekter straffskyld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere