RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ellevill krangel om boreskip

Sist oppdatert:
Offshoreselskapet Petrolia Drilling har tapt en sak en britisk voldgiftssak, og må levere fra seg et boreskip, etter en real røverhistorie. Aksjen stuper på børsen.

I går kveld ble Petrolia Drilling gjort kjent med voldgiftsdommen som innebærer at selskapet må levere fra seg boreskipet Valentin Shashin til det russiske selskapet Arktik.

Petrolia Drilling skriver i en børsmelding at man nå vil vurdere sine alternativer, inkludert muligheten for en anke til høyesterett i England.

Det er også muligheter for ytterligere krav både fra Petrolia Drilling og Arktik, meldes det.

Meldingen er dårlig nytt for aksjonærene i Petrolia Drilling, som har levd et turbulent liv på børsen.

Rett etter at Oslo Børs åpnet onsdag, falt aksjen 42 prosent til 68 øre.

På TV 2 Nettavisens kurstjeneste kan du følge dagens utvikling for Petrolia-aksjen.

Penger som ble borte
Bakgrunnen for saken er særdeles mystisk, og gjengitt i en tidligere artikkel i Dagens Næringsliv. I korte trekk: Petrolia Drilling leide Valentin Shashin av, Norden Oil Production, et selskap på De nederlandske Antillene, som igjen leide det av russiske Arktik.

Petrolia Drilling hevder å ha betalt 32 millioner dollar til Norden og 7,7 millioner direkte til Arktik. Arktik hevder bare å ha mottatt totalt 15 millioner. Rundt 25 millioner dollar, eller rundt 150 millioner kroner, er altså borte.

Nordmannen Thor Rønhovde, som døde i mai 2000, sto bak Norden Oil Production. Familien hans avviser at de kjenner til hvor pengene er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere