RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ellevill navnestrid på børsen

Sist oppdatert:
Skipsreder Axel C. Eitzen har skapt et nytt olje- og gasselskap på Oslo Børs. Men nå har en psykiater «rappet» selskapsnavnet.

Børsnoterte Northern Oil har fusjonert med selskapet Naturgass, og planlegger nå å skifte navn til Norse Energy.

Men fusjonen er blitt møtt med et opprør fra minoritetsaksjonærer i Northern Oil, som mener fusjonens arkitekt, shippingmannen Axel C. Eitzen, har gitt dem et for dårlig bytteforhold, og dessuten opptrådt uryddig i prosessen.

Anfører for opprørerne er psykiater Bjørn E. Brekke fra Haugesund. Han klarte nesten å stanse fusjonen på en generalforsamling, og har nå dessuten gått til Oslo tingrett med et krav om granskning.

I den forbindelse viser det seg at Brekke ikke bare har forsøkt å stanse fusjonen, han har også «rappet» selskapsnavnet Norse Energy. Saken for tingretten er nemlig fremmet av selskapet Norse Energy AS, som Brekke står bak.

Og ikke bare navnet. Nettstedet www.norseenergy.com er tatt av opprørerne, som bruker det til å promotere sin sak.

Opprør
Brekke bekrefter at registreringen av navnet og nettstedet er en del av opprøret.

- Det var veldig mye motstand mot fusjonen. Så begynte de å presentere et fusjonert selskap, med et nytt navn, som ikke var formelt på plass, sier Brekke til TV 2 Nettavisen.

Brekke sier det er en gruppe på åtte aksjonærer som står bak arbeidet. De har aksjer for 12-15 millioner kroner. Selv har Brekke aksjer for rundt halvannen million.

- De fortet seg
Fungerende finansdirektør Petter Mannsverk Andresen i det som enn så lenge heter Northern Oil bekrefter at det nye navnet Norse Energy ble brukt i presentasjonssammenheng i april.

- De fortet seg å registrerer navnet. Jeg vet ikke om de er for å være morsom eller skape trøbbel, sier han til TV 2 Nettavisen.

Opplysninger fra Brønnøysund viser at opprørernes Norse Energy AS ble stiftet 11. april og registrert i foretaksregisteret 16. april.

Gir ikke opp
Men Eitzen & Co. gir ikke opp navnekampen, og vil ikke bytte til noe helt annet. 2. mai ble derfor selskapet Norse Energy Corp. AS stiftet. Dette ble så registrert i Brønnøysund 25. mai.

- Vi liker det navnet, fastslår en kampvillig Mannsverk Andresen.

Men opprørsleder Brekke peker på at de kom først med navnet. - Slik vi ser det, ønsker de nå å bruke vårt navn, sier han.

Målet er å få en bedre avtale, gjerne gjennom et forlik. påpeker Brekke. Da kan Eitzen & Co. gjerne få både selskapsnavnet og nett-domenet, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere