RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sliter med å komme på offensiven.
Sliter med å komme på offensiven. Foto: Bård Ove Molberg (Nettavisen)

Ementor tyner fortsatt Hands

Sist oppdatert:
Det blåser rundt kriserammede Hands. Ementor har satt seg på bakbeina, og nekter å forhandle selv etter at Hands har annonsert en rettet emisjon på 35 millioner.

Styreformann i Hands, Riulf Rustad, har hentet inn 35 millioner i en rettet emisjon. Men Ementor vil fortsatt ikke forhandle.

Emisjonen vil bli endelig vedtatt på en ekstraordinær generalforsamling den 31. desember, skriver Dagens Næringsliv. Det er Enskilda Securities som er tilrettelegger for emisjonen.

Men Ementor lar seg ikke blidgjøre av den grunn, og konsernsjef Arne A. Jensen er ikke interessert i å møte Hands ved forhandlingsbordet.

- Hands var ikke vært betalingsdyktige overfor oss på over ett år. Vi har kommet frem til en rekke endringsavtaler og nedbetalingsplaner uten at Hands på noe som helst tidspunkt har vært i stand til å etterleve det de har stilt til utsikt. Dette har derfor blitt et gjentatt tema i styremøtene i Ementor fordi Hands ikke på noe som helst tidspunkt har holdt ord. Jeg har ikke fullmakt fra mitt styre i dag til å gå med på noen som helst forhandling om fem flate øre, verken nedskrivning eller utsettelse av beløp, sier Jensen i følge dn.no.

Hands skylder Ementor 14 millioner kroner, og fredag mente styreformann Riulf Rustad i Hands at konkursbegjæringen fra Ementor skyldes at Arne A. Jensen og resten av ledelsen forsøker å gjøre et fiendtlig oppkjøp av Hands.

På direkte spørsmål fra dn.no om Ementor er interessert i hele eller deler av Hands, svarte Jensen slik:

-Det peker i retning at Hands driver for kreditors regning. Da er det nettopp det virkemiddelet uprioriterte kreditorer som oss har til disposisjon (å gå til skifteretten, red.anm). I det øyeblikket vi får våre penger inn på konto så faller grunnlaget for konkursbegjæringen bort, ikke før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere