RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ementor varsler resultatsvikt

IT-selskapet Ementor varsler, som så mange ganger før, om sviktende resultater. Nå er en del av grunnen en dyr avskjed for ex-sjef Arne A. Jensen.

Ementor skriver i en børsmelding torsdag at resultatet i fjerde kvartal vil bli svakere enn ventet. Driftsresultat før goodwill-poster (EBITA) ventes nå å bli minus 20 millioner kroner, og det er før restruktureringsavsetninger.

- Avviket skyldes i hovedsak resultatsvikt i Danmark, der lavere driftsinntekter og reduserte marginer innenfor konsulenttjenester er hovedårsaken til resultatsvikten, heter det i meldingen.

Ementor-aksjen har torsdag formiddag falt 6 prosent til 2,63 kroner på Oslo Børs, etter at meldingen kom.

I forbindelse med rapportering av fjerde kvartal vil det bli bokført en restruktureringsavsetning på 65 millioner kroner, ifølge meldingen. Av dette kommer 45 millioner fra Danmark, mens 20 millioner er knyttet til bytte av konsernsjef og adm. direktør for Ementor Norge.

Arne A. Jensen gikk i høst av som sjef for Ementor, og blir erstattet av Telenor-veteranen Jo Lunner.

Etter dette gikk også Norges-sjefen Steinar Sønsteby, som var kandidat til toppjobben. Han ble erstattet av Ole Morten Settevik.

Ementor melder videre at kontantstrømmen i fjerde kvartal var positiv. pg at kontantbeholdningen ved nyttår var på 558 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere