RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ementor vinner på børsen

Sist oppdatert:
Aksjefolket er fornøyd med den siste kvartalsrapporten fra Ementor, og sender aksjekursen i været. Men Ementor er ikke den eneste it-aksjen det er kamp om.

Ementor gikk nesten i null i første kvartal. Riktignok inkluderer underskuddet på 1 million kroner en tilbakeføring av et tidligere tap på 9 millioner, men investorene er tydeligvis fornøyd med at ting går framover.

Etter tirsdagens handel var aksjekursen på det norske it-konsulentselskapet opp over 13 prosent i forhold til gårsdagens sluttnotering.

Håp om bedring

Det er særlig lysere utsikter for resten av året som driver aksjekursen, ifølge en megler TDN Finans har snakket med.

- Marginbildet ser greit ut og alt ligger dermed til rette for en god utvikling i andre halvår etter at selskapet har vært gjennom fire år med restrukturering, sier han.

Ementor-kursen i åpningsminuttene er faktisk det høyeste kursnivået aksjen har nådd den siste måneden. 5,90 kroner per aksje priser selskapet til knapt 1,4 milliarder kroner.

Hovedindeksen opp

En pen oppgang for Nasdaq-indeksen på New York-børsen mandag sørger for å løfte it-indeksen ved Oslo Børs med godt over 1 prosent i morgentimene tirsdag. Gamle travere som Nera og Tandberg stiger brukbart, men det er småbrødrene som fører an.

Dagens mest omsatte aksjer var Telenor, Norsk Hydro og Statoil. Hovedindeksen ved Oslo Børs la på seg 0,76 prosent i løpet av tirsdagen.

Vurderer emisjon

Q-Free øker i verdi etter at selskapet bekreftet at det blir jobbet med en emisjon på 25 millioner kroner. Før børsåpning onsdag vil markedet få vite om Q-Free takker ja til pakken som flere meglerhus har bidratt til å sy sammen.

Tirsdag steg Q-free aksjen med 3,3 prosent til 6 kroner.

Birdstep stiger 3 prosent med nyheten om at selskapet vil gå inn i markedet for Smartphone-løsninger gjennom å åpne et avdelingskontor i Cambridge, England. NextGenTel er også blant vinnerne i teknologisektoren med en kursoppgang på 4,8 prosent på syltynn omsetning.

Freddy opp

John Fredriksens tankimperium, Frontline, hadde en god dag tirsdag etter en noe blandet utvikling den siste uken. På New York børsen steg i går aksjen til over 200 kroner, og i følge nyhetstjenesten Reuters, er det flere faktorer som bidrar til oppgangen.

Både det at stortankinntjeningen holder seg rundt 55-60.000 dollar per dag og det at den fryktede dippen i et sesongmessig svakt andre kvartal så langt har uteblitt, virker positivt inn på kursen.

Frontline endte tirsdag opp på Oslo Børs med 13,2 prosent til 212 kroner.

Mer kutt i Aftenposten

I en børsmelding fra Schibsted tirsdag ettermiddag, heter det at styret i Aftenposten har drøftet et forbedringsprogram på 180 millioner kroner for perioden 2005 til 2008. Programmet omfatter produktendringer, ytterligere bemanningsreduksjoner og plan for nye inntekter. Omstillingskostnadene knyttet til programmet er estimert til 70-100 millioner kroner, og vil bli belastet i 2004.

Schibsted-aksjen endte opp med 1 prosent til 129,50 kroner.

Tomra svekkes

Tungvekterne Statoil, Tandberg og Tomra er tirsdag alle ned mellom 0,8 og 3,2 prosent. Nedgangen i Tomra-aksjen er størst og kan først og fremst tilskrives usikkerhet rundt beslutning i EU kommisjonen omkring bokspant i Tyskland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere