RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ementorfall på dårlige tall

Sist oppdatert:
Konsulentselskapet Ementor la frem skuffende tall torsdag, noe som resulterte i et durabelig børsfall. Også Frontline og Jinhui trakk ned.

Torsdag morgen la konsulentselskapet Ementor frem tall som slett ikke var en lystig lesning.

Konsulentselskapet endte med et resultat før skatt på minus 86,2 millioner kroner i første kvartal, mot 1,5 millioner kroner i samme periode i fjor.

Tidligere varslet selskapet at underskuddet ville bli mellom 75-90 millioner kroner.

På begynnelsen av dagen reagerte investorene med å sende selskapet opp et par prosent, men ved lunsjtider snudde trenden. Ved børsslutt endte Ementor ned 4,41 prosent.

På den røde siden ligger også Frontline og Jinhui, som faller med henholdsvis 1,51 og 0,37 prosent. Ifølge TDN Finans melder OMI Corp. at tankmarkedet på kort sikt vil bli påvirket av en sesongmessig nedgang i den globale etterspørselen etter olje i andre kvartal.

Investor Kjell Inge Røkke har en dårlig børsdag. Aker slanker seg 1,37 prosent, mens Kværner faller 2,47 prosent. Aker Yards er opp marginale 0,24 prosent.

Storebrand noteres i dag uten utbytte på syv kroner, men faller likevel. Selskapet er nemlig ned åtte kroner.

Oljekjempene på børsen stiger, og trosser en fallende oljepris. Investtech mener Statoil er dagens kjøpskandidat, og selskapet hopper til værs med 0,93 prosent. Hydro er opp med 0,88 prosent. Også oljeselskapet DNO stiger, med 2,14 prosent.

Panteselskapet Tomra fortsetter gårsdagens opptur, og legger på seg 1,63 prosent. Selskapet har de siste to dagene hoppet til værs, selv om tallene for første kvartal var dårligere enn ventet.

Også Orkla, RCCL, Yara og Telenor stiger.

Hovedindeksen endte opp 0,31 prosent, til 252,87 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere