RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Én av to kan ikke bruke Vista

Sist oppdatert:
Microsofts nye operativsystem Windows Vista vil ha høye krav. Bare halvparten av dagens datamaskiner vil kunne utnytte Vista helt.

Den mest synlige oppgraderingen av Windows Vista opp mot dagens Windows XP er muligheten til et langt mer elegant brukergrensesnitt kalt Vista Glass. For å benytte dette må du derimot ha et eget grafikk-kort som støtter samme type 3D-instruksjoner som moderne spill. Dette ekskluderer de fleste bærbare datamaskiner og veldig mange maskiner i bedrifter. Disse maskinene har typisk bare lette integrerte grafikkløsninger.

At en ikke kan bruke Vista Glass betyr ikke at en ikke kan benytte Windows Vista, men at ting rett og slett vil se mindre pent ut, og til en viss grad også mindre funksjonelt.

Ifølge IT-analytiker Jon Peddie kommer bare halvparten av dagens datamaskiner til å fungere med den tunge grafikken. Dette bør kunne bety svært gode tider for grafikk-kortprodusenter i månedene etter Windows Vista-lanseringen mot slutten av året – månedsskiftet november/desember er for tiden det heteste tipset.

En annet utfall dette kan være at bedrifter verden over utsetter utrullingen av Windows Vista på sine maskiner før det er absolutt nødvendig.

Se bilder fra Windows Vista under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere