RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En av tre Gilde-ansatte mobbes

32 prosent av de ansatte ved Gilde Norsk Kjøtt føler seg mobbet på jobb, viser en ny undersøkelse. Daglig tenker flere ansatte på å ta livet av seg.

De dystre tallene kommer fram i en hovedfagsoppgave utarbeidet av cand. polit. Marianne Stallvik ved NTNU i Trondheim, skriver Bergens Tidende. Hun har spurt 378 ansatte i Gilde Norsk Kjøtt om hvordan de opplever stress, mobbing og helseplager på jobb.

- Jeg er ikke overrasket over det som kommer fram. Dette er ganske likt med funn fra britiske, danske og svenske studier innen kjøttindustrien, sier Stallvik til Bergens Tidende.

Til internavisa GildeFolket sier Stallvik at konsernet har store utfordringer, men hun understreker at flertallet, over 70 prosent av de spurte, forteller at de trives godt på jobben i Gilde Norsk Kjøtt.

Nær 14 prosent oppgir at mobbingen bestrå av «tilbakeholdelse av nødvendig informasjon slik at jobben blir vanskeliggjort».

Drøyt sju prosent svarer at det å bli tildelt arbeid som oppleves å være under eget kompetansenivå er en form for mobbing.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere