RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En halv milliard mindre til bøndene

Staten tilbyr jordbruket en ramme som er 495 millioner kroner lavere enn i den nåværende avtalen. - Vi må punge ut for regjeringens skatteletter, sier Bondelaget.

Bevilgningene over statsbudsjettet foreslås redusert med 510 millioner kroner.

Målprisene på jordbruksvarer reduseres med 150 millioner kroner, eller om lag 1 prosent.

– Jordbruket har de to siste årene hatt en inntektsvekst på rundt 23 prosent, vel det dobbelte av hva andre grupper har fått. Statens kutt i de økonomiske rammene legger til rette for en inntektsutvikling i jordbruket som gir grunnlag for å opprettholde kjøpekraften fra 2004 til 2005, sier statens forhandlingsleder Per Harald Grue ifølge NTB.

Bondelaget er ikke i tvil om at tilbudet fra staten i årets jordbruksforhandlinger er et tilbud som innebærer at også bøndene skal være med på å finansiere Regjeringens løfter om skattelette.

- Tilbudet fra staten betyr kort og godt at regjeringen vil redusere inntekta til ei gruppe som tjener 190.000 kroner i året med 11.000 kroner. 11 bruk forsvinner ut av næringa hver eneste dag, og regjeringen mener 11 ikke er nok. Dette er langt fra det landbruket vi ønsker, og som 84 prosent av befolkningen sier ja til, sier leder i Norges Bondelag, Bjarne A. Undheim i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere