RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En lang dags ferd mot null

Sist oppdatert:
Oslo Børs starter dagen med kraftig oppgang, men så gikk det jevnt og trutt nedover. Hydro trakk ned, mens Telenor satte ny rekordnotering.

Børsen åpnet med en oppgang på over en prosent tirsdag morgen. Ut over dagen avtok den gode stemningen, og når døren ble lukket var oppturen begrenset til 0,25 prosent.

Dermed endte hovedindeksen på 185,51 poeng, etter at det var omsatt aksjer for 2,8 milliarder kroner.

Aker Kværner, som gikk mot strømmen med oppgang mandag, fortsatte oppturen i dag. Rett etter åpning var aksjen opp over 2 prosent til 137,50 kroner, men som resten av børsen falt aksjen tilbake ut over dagen. Til slutt endte Aker Kværner opp 1,3 prosent til 136,50 kroner.

Mye av de siste dagers oppgang skyldes forliket med gruveselskapet Equatorial. Men i går kveld kunne Aker Kværner presentere nok en ny kontrakt. Denne gangen er det datterselskapet Aker Offshore Partner som har blitt tildelt en kontrakt på Armada-plattformen til BG Group på britisk sokkel. Kontrakten har en verdi på minst ni millioner pund.

IT- og telekomaksjer var blant de som gjorde det best både på Oslo Børs og ellers i Europa, og også Telenor fortsatte oppturen fra i går. Aksjen var opp over 2 prosent til ny all time high på 51,25 kroner tidlig på dagen, men endte med en oppgang på 0,5 prosent.

FAST Search & Transfer ble å finne blant børsvinnerne i dag med en oppgang på 4,7 prosent, etter at det ble kjent at forretningsvennen til duoen Thomas Fussel og Robert Keith, møbelhandleren Eric K. Simpson, de siste dagene har lempet ut aksjer for nærmere 50 millioner kroner i selskapet.

Bremsen på oppturen ble Norsk Hydro som endte ned 1,4 prosent. Meglerhuset UBS gjentok sin kjøpsanbefaling og skrudde opp kursmålet til 525 kroner, men ble samtidig notert som største nettoselger gjennom dagen.

Også Tandberg hadde en brukbar dag og løftet seg 0,4 prosent etter å ha vært opp 2-3 prosent i tidlig handel.

Taperlisten er mer begrenset. Ut over Hydro, måtte Wilhelm Wilhelmsen, Ocean Rig og Elkem alle notere seg for en rød dag. GGS og Raufoss fortsatte nedturen fra mandag, og Stolt Offshore falt med 5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere