RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: royalcaribbean.com

Enda en gigant-kontrakt til Røkke

Sist oppdatert:
Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte verftet Kvaerner Masa-Yards skal bygge et cruise-skip for norsk-amerikanske RCCL verdt svimlende 4,8 milliarder kroner.

Kontrakten er det største cruise-oppdraget som er gitt i år, opplyser Aker Yards, som eier Kvaerner Masa-Yards, i en pressemelding.

Det finske byggeverftet har spesialisert seg på digre cruise-skip, og har allerede startet byggingen av det første skipet i Ultra Voyager-klassen. Oppdraget som ble tildelt onsdag omfatter byggingen av et skip nummer to i samme klasse.

Det første skipet skal leveres i mai 2006, mens skip nummer to skal være seilingsklart i løpet av våren 2007.

Kvaerner Masa-Yards har den siste tida slitt med en slunken ordrebok, men kontrakten fra Royal Caribbean Cruise Lines indikerer at de vanskelige tidene nå går mot slutten.

- Vi er tilfreds med at vi sammen med RCCL og underleverandørene har greid å gjøre dette til et attraktivt prosjekt til tross for det utfordrende vekslingsforholdet mellom euro og dollar. Vi er dessuten svært stolte over å bygge disse kjempene for cruise-markedet, sier Yrjö Julin, som er er sjef ved Masa-verftet.

Kjempen vil kunne romme inntil 3.600 passasjerer og 1.400 besetningsmedlemmer. Ultra Voyager-skipet blir 339 meter lang og 38,6 meter bred, og ruve 18 dekk over havoverflaten. Med en bruttotonnasje på rundt 160.000 tonn blir skipet 6 prosent større enn forgjengerne i Voyager-serien.

Flere verft i Aker Yards-gruppen har greid å hale i land viktige kontrakter i løpet av sommeren. Det samme har søsterselskapet Aker Kværner, som også er kontrollert av KJell Inge Røkke. For få dager siden fikk Aker Kværner tildelt en kontrakt til en verdi av 4,3 milliarder kroner på Ormen Lange-feltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere