RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig oppgang på Wall Street

En moderat oppgang for aksjene satte onsdag en strek for en fem dager lang nedtur på USA-børsene.

Investorene hilste velkommen sterke inntjeningstall fra datavareleverandøren Ingram Micro Inc. og Tiffany & Co.

Oppgangen satte stopp for en skarp tilbakeslag som har holdt seg den siste uken, noe markedsanalytikere betegner som en «sunn korrigering» etter et år med nærmest sammenhengende oppgang. Men folk skal ikke tro at oppgangen nødvendigvis vil vedvare.

- Dette er ikke noe signifikant skifte, det er ikke starten på en ny trend, sier Chris Wolfe ved J.P. Morgan’s til Reuters.

Teknologiaksjer ledet an dagens positive trend, etter å ha tatt de største støytene de siste fem dagene, og løftet den teknologitunge Nasdaq-indeksen over den psykologisk viktige 2000-grensen.

- Vi er definitivt inne i en periode der de kortsiktige utsiktene for USAs økonomi er gode, samtidig som bekymringen øker for fremtidsutsiktene til statsbudsjettet, sa sentralbanksjef Alan Greenspan da han onsdag informerte budsjettkomiteen i Representantenes hus.

Han rådet regjeringen til å skjære ned på utgiftene ved å kutte i pensjonene og øke pensjonsalderen, og advarte samtidig mot å heve skattene fordi han frykter det kan true hele den amerikanske økonomien.

Nøkkeltall onsdag:

Dow Jones: opp 35,25 poeng, 0,33 prosent, til 10.601,62

Standard & Poor's 500: opp 4,58 poeng, 0,40 prosent, til 1.143,67

Nasdaq: opp 17,54 poeng, 0,87 prosent, til 2.022,98

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere