RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enkel jobb for fondene

November ble en god måned for de norske fondene. Det skulle bare mangle.

Alle de norske fondene registrert på Oslo Børs legger en god måned bak seg. I november nådde hovedindeksen ny historisk topp seks dager på rad. Det har med andre ord ikke akkurat vært vanskelig å prestere.

Forskjellen fra bunn til topp på fondsoversikten er på 8,81 prosentpoeng. Øverst på listen troner Pareto Aksje Norge med en vekst på 16,11.

Ifølge forvalterne hos Pareto, har det vært få endringer i plasseringene for fondet. Norsk Hydro står hos Morningstar oppført som fondets største plassering etterfulgt av Statoil og BNbank. Den høye oljeprisen skal trolig derfor ha sin del av æren for resultatet.

SURFER PÅ OLJEN
Andreplassen på listen tar ODIN Norge. Fondet fanger opp veksten i offshore og shipping med aksjer i Stolt-Nielsen, Wilh. Wilhelmsen, Odfjell og Smedvig.

- Vi treffer veldig bra og fortsetter den gode trenden også i november, sier forvalter Jarl Ulvin i ODIN Norge. Fondet ligger også på andreplass så langt i år.

I tillegg til veksten innenfor offshore og shipping har fondet blitt løftet av oppganger for Nordic Semiconductor, Aktiv Kapital, og Jernia. Sistnevnte utgjør ingen stor del av fondet, men har vokst 31 prosent i november, ifølge Ulvin. Jernia er ikke børsnotert.

SVAKT AV VINNEREN
Fondet som har gjort det best på Oslo Børs så langt i år, Sundal Collier Norge, havnet på jumboplass i november. Fondet klarte kun en vekst på 7,3 prosent i november, men beholder likevel topplasseringen på årslisten. Fondet som satser på data og telefoni klarte ikke å matche de mer oljerelaterte fondene denne måneden.

Sundal Collier deler sisteplassen med Globus Norge og Terra Norge.

Her er vinnerne og taperne blant de norske fondene i november:

FEM STERKESTE

Pareto Aksje Norge

16,11

ODIN Norge

13,38

Holberg Norge

13,00

DnB NOR SMB

12,82

Orkla Finans Investment Fund

12,30

FEM SVAKESTE

Fondsfinans Spar

7,59

Postbanken Aksjevekst

7,48

Globus Norge

7,30

Terra Norge

7,30

Sundal Collier Norge

7,30

Kilde: Oslo Børs

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere